DBK14902: Didaktik Makanan dan Pemakanan
'
'
MENU UTAMA
PENGENALAN
TINGKATAN 4
Bab 1: Makanan dan Pemakanan
Bab 2: Diet
Bab 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Bab 4: Prinsip Memasak
Bab 5: Pengurusan Sajian
Bab 6: Sanitasi Makanan
TINGKATAN 5
Bab 1: Makanan dan Pemakanan
Bab 2: Diet
Bab 3: Pencernaan dan Penyerapan
Bab 4: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Bab 5: Prinsip Memasak
Bab 6: Pengurusan Sajian
Bab 7: Sanitasi Makanan
GALERI
LATIHAN
INFO
Search This Blog
UTHM
PROFIL
DPLI ERT Seksyen 2 UTHM
Batu Pahat, Johor, Malaysia
View my complete profile
ASMA AL-HUSNA
KATEGORI
Tingkatan 4
(18)
Tingkatan 5
(7)
FACEBOOK
Monday, 17 December 2012
LATIHAN
16:00
No comments
1.
KERTAS 1 PERCUBAAN NEGERI PAHANG 2009
2.
KERTAS 1 MODEL SPM
3.
KOLEKSI LATIH TUBI MODUL PAKAIAN
4.
PEPERIKSAAN PERCUBAAN NEGERI PAHANG 2008 (KERTAS 1)
5.
PEPERIKSAAN PERCUBAAN NEGERI PAHANG 2008 (KERTAS 2)
6.
AKTIVITI PENGURUSAN SAJIAN
7.
SOALAN PENGURUSAN SAJIAN
Email This
BlogThis!
Share to X
Share to Facebook
Share to Pinterest
Newer Post
Older Post
Home
0 comments:
Post a Comment
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Social Profiles
Video
Tags
Blog Archives
Popular Posts
BAB 6: Sanitasi Makanan
Sanitasi makanan ialah pengawalan kebersihan dan keselamatan dalam penyediaan dan penyimpanan makanan supaya makanan tidak tercema...
BAB 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Makanan boleh dikategorikan makanan segar dan makanan kering. Cara pemilihan dan penyimpanan yang betul dan teratur akan membantu m...
BAB 3: Pencernaan dan Penyerapan
Download (Nota, Latihan) : Klik disini Makanan yang kita makan tidak boleh digunakan oleh sel tubuh sehingga molekul makanan...
BAB 5: Prinsip Memasak
Download (RPH, PPT) : Klik disini Sebahagian makanan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan boleh dimakan mentah. Sebahag...
BAB 1: Makanan dan Pemakanan
Makanan, pakaian dan tempat tinggal merupakan keperluan asas seseorang individu. Pengambilan makanan yang betul membantu tubuh menjadi si...
BAB 4: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Download (PPT, Modul) : Klik disini Idea, inovasi dan perkembangan teknologi dalam industri pemprosesan makanan telah membawa...
BAB 2: Diet
Tujuan mengambil makanan ialah untuk membekalkan tubuh dengan semua nutrient yang diperlukan bagi mendapatkan kesihatan optimum. Peruntuka...
BAB 4: Prinsip Memasak
Download (RPH, Info Tambahan) : Klik disini Dalam penyediaan sajian, terdapat pelbagai kaedah memasak yang boleh digunakan....
BAB 7: Sanitasi Makanan
Download (PPT, Modul) : Klik disini Kualiti makanan boleh dipengaruhi oleh kesihatan fizikal, sosial dan moral masya...
BAB 5: Pengurusan Sajian
Pengurusan sajian yang berkesan dapat dicapai dengan kebijaksanaan memilih makanan berdasarkan perancangan menu, pemilihan menu, dan ...
Labels
Tingkatan 4
(18)
Tingkatan 5
(7)
ARKIB
▼
2012
(28)
▼
December
(28)
Modul BAB 5: Pengurusan Sajian Ting. 4
LATIHAN
Latihan 1
ppt BAB 6 : Sanitasi Makanan
ppt BAB 5 : Pengurusan Sajian
ppt BAB 4 : Prinsip Memasak
ppt BAB 3 : Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
ppt BAB 2 : Diet
ppt BAB 1 : Makanan dan Pemakanan
MODUL BAB 2: Diet
MODUL BAB 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
MODUL BAB 4: Prinsip Memasak
MODUL BAB 5: Pengurusan Sajian
MODUL BAB 6: Sanitasi Makanan
BAB 1: Makanan dan Pemakanan
BAB 2: Diet
BAB 3: Pencernaan dan Penyerapan
BAB 4: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
BAB 5: Prinsip Memasak
BAB 6: Pengurusan Sajian
MODUL BAB 1: Makanan dan Pemakanan
BAB 7: Sanitasi Makanan
BAB 1: Makanan dan Pemakanan
BAB 2: Diet
BAB 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
BAB 4: Prinsip Memasak
BAB 5: Pengurusan Sajian
BAB 6: Sanitasi Makanan
WAKTU
MASAKAN
Dapur Tanpa Sempadan...
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun ini entri p...
9 months ago
KongsiResepi.com
-
My Resipi: jom kongsi resepi
-
BLOG ERT
Blog Cikgu ERT
Kesum
12 years ago
ILMU EKONOMI RUMAH TANGGA TINGKATAN 5
25.3.2010.DISINILAH BERMULA ILMU ERT.
13 years ago
Laman Perkongsian Cikgu ERT :: SUZANA SIDEK ::
AGENSI
0 comments:
Post a Comment