DBK14902: Didaktik Makanan dan Pemakanan
'
'
MENU UTAMA
PENGENALAN
TINGKATAN 4
Bab 1: Makanan dan Pemakanan
Bab 2: Diet
Bab 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Bab 4: Prinsip Memasak
Bab 5: Pengurusan Sajian
Bab 6: Sanitasi Makanan
TINGKATAN 5
Bab 1: Makanan dan Pemakanan
Bab 2: Diet
Bab 3: Pencernaan dan Penyerapan
Bab 4: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Bab 5: Prinsip Memasak
Bab 6: Pengurusan Sajian
Bab 7: Sanitasi Makanan
GALERI
LATIHAN
INFO
Search This Blog
UTHM
PROFIL
DPLI ERT Seksyen 2 UTHM
Batu Pahat, Johor, Malaysia
View my complete profile
ASMA AL-HUSNA
KATEGORI
Tingkatan 4
(18)
Tingkatan 5
(7)
FACEBOOK
Monday, 17 December 2012
ppt BAB 5 : Pengurusan Sajian
12:15
Tingkatan 4
No comments
Email This
BlogThis!
Share to X
Share to Facebook
Share to Pinterest
Newer Post
Older Post
Home
0 comments:
Post a Comment
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Social Profiles
Video
Tags
Blog Archives
Popular Posts
BAB 6: Sanitasi Makanan
Sanitasi makanan ialah pengawalan kebersihan dan keselamatan dalam penyediaan dan penyimpanan makanan supaya makanan tidak tercema...
BAB 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Makanan boleh dikategorikan makanan segar dan makanan kering. Cara pemilihan dan penyimpanan yang betul dan teratur akan membantu m...
BAB 3: Pencernaan dan Penyerapan
Download (Nota, Latihan) : Klik disini Makanan yang kita makan tidak boleh digunakan oleh sel tubuh sehingga molekul makanan...
BAB 5: Prinsip Memasak
Download (RPH, PPT) : Klik disini Sebahagian makanan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan boleh dimakan mentah. Sebahag...
BAB 1: Makanan dan Pemakanan
Makanan, pakaian dan tempat tinggal merupakan keperluan asas seseorang individu. Pengambilan makanan yang betul membantu tubuh menjadi si...
BAB 4: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
Download (PPT, Modul) : Klik disini Idea, inovasi dan perkembangan teknologi dalam industri pemprosesan makanan telah membawa...
BAB 2: Diet
Tujuan mengambil makanan ialah untuk membekalkan tubuh dengan semua nutrient yang diperlukan bagi mendapatkan kesihatan optimum. Peruntuka...
BAB 4: Prinsip Memasak
Download (RPH, Info Tambahan) : Klik disini Dalam penyediaan sajian, terdapat pelbagai kaedah memasak yang boleh digunakan....
BAB 7: Sanitasi Makanan
Download (PPT, Modul) : Klik disini Kualiti makanan boleh dipengaruhi oleh kesihatan fizikal, sosial dan moral masya...
BAB 5: Pengurusan Sajian
Pengurusan sajian yang berkesan dapat dicapai dengan kebijaksanaan memilih makanan berdasarkan perancangan menu, pemilihan menu, dan ...
Labels
Tingkatan 4
(18)
Tingkatan 5
(7)
ARKIB
▼
2012
(28)
▼
December
(28)
Modul BAB 5: Pengurusan Sajian Ting. 4
LATIHAN
Latihan 1
ppt BAB 6 : Sanitasi Makanan
ppt BAB 5 : Pengurusan Sajian
ppt BAB 4 : Prinsip Memasak
ppt BAB 3 : Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
ppt BAB 2 : Diet
ppt BAB 1 : Makanan dan Pemakanan
MODUL BAB 2: Diet
MODUL BAB 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
MODUL BAB 4: Prinsip Memasak
MODUL BAB 5: Pengurusan Sajian
MODUL BAB 6: Sanitasi Makanan
BAB 1: Makanan dan Pemakanan
BAB 2: Diet
BAB 3: Pencernaan dan Penyerapan
BAB 4: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
BAB 5: Prinsip Memasak
BAB 6: Pengurusan Sajian
MODUL BAB 1: Makanan dan Pemakanan
BAB 7: Sanitasi Makanan
BAB 1: Makanan dan Pemakanan
BAB 2: Diet
BAB 3: Pemilihan dan Penyimpanan Makanan
BAB 4: Prinsip Memasak
BAB 5: Pengurusan Sajian
BAB 6: Sanitasi Makanan
WAKTU
MASAKAN
Dapur Tanpa Sempadan...
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun ini entri p...
9 months ago
KongsiResepi.com
-
My Resipi: jom kongsi resepi
-
BLOG ERT
Blog Cikgu ERT
Kesum
12 years ago
ILMU EKONOMI RUMAH TANGGA TINGKATAN 5
25.3.2010.DISINILAH BERMULA ILMU ERT.
13 years ago
Laman Perkongsian Cikgu ERT :: SUZANA SIDEK ::
AGENSI
0 comments:
Post a Comment